ROBOTICS HELP FOR FTC TEAMS
esentzaroboticsftc@gmail.com
Menu

Introducere în printarea 3D

Autori: Kari Karwedsky, PTC Și Colm Prendergast, Mentor Pentru Echipa FRC 1965

Traducători: Echipa FTC RO 005 ESENTZA ROBOTICS

Imprimarea 3D

Ca și în cazul tuturor proceselor de fabricație, este important să înțelegeți limitările materialelor și echipamentelor pe care le utilizați atunci când efectuați desenele inițiale în PTC Creo. Procesul de imprimare 3D nu este diferit. Următoarele secțiuni vă vor prezenta un flux de lucru de tipărire 3D și vor identifica unele dintre problemele potențiale pe care le puteți întâlni în timpul procesului. La fiecare pas de-a lungul drumului vor fi împărțite sfaturi utile pentru a face procesul mai previzibil. Ca orice proces de fabricație, când produceți o mulțime de piese, randamentul și repetabilitatea sunt importante. Maximizarea randamentului și repetabilitatea face ca orice proces de fabricație să fie mai eficient și mai previzibil. Dacă aveți un randament bun și o repetabilitatela fel de bună, utilizarea materialelor va fi minimă. Randamentul este cu adevărat important atunci când timpul este critic și banii sunt limitați, nu vă puteți permite să pierdeți nici timpul, nici banii pe părți prost formate. Repetabilitatea este, de asemenea, un factor important. Durata de derulare de 10 ore nu este nerezonabilă.

Multe dintre recomandările prezentate aici au fost învățate de echipa FRC 1965 ca rezultat al creării tuturor părților necesare pentru construirea sistemului nostru de acționare a rezervoarelor. Timpul efectiv de tipărire efectuat pentru a construi aceste componente a fost de aproximativ 400 de ore. Cu toate acestea, dacă procesul nostru ar fi avut 100% randament și repetabilitate, timpul de imprimare ar fi fost de 266 de ore. Cu alte cuvinte, întregul proces a durat aproape de două ori cât este necesar. Am întâmpinat probleme atât cu repetabilitate cât și cu randament în timpul acestui proces. Sperăm că lecțiile care sunt împărtășite aici vă vor ajuta să evitați unele dintre aceste probleme.

Rețineți că toate lucrările de tipărire 3D și exemplele prezentate aici au fost finalizate utilizând un replicator MakerBot 2 și plastic PLA. Deoarece majoritatea imprimantelor 3D de tip consumer / prosumer care sunt disponibile pentru echipele FIRST folosesc aceeași tehnologie FFF (Fused Fabrication Fabrication), lecțiile prezentate aici sunt valabile pentru mai multe imprimante 3D diferite.

Cum funcționează imprimarea 3D FFF?

Din aceasta există mai multe lucruri care influențează calitatea. Prima este înălțimea stratului. În prezent, majoritatea imprimantelor disponibile pot crea straturi cu o înălțime minimă de 0,1 mm. Acest lucru va rezulta din suprafețe netede. Cu toate acestea, timpul de imprimare poate deveni foarte lung. De exemplu, o imprimare cu o înălțime a stratului de 0,2 mm va dura jumătate din timpul imprimării utilizând o înălțime a stratului de 0,1 mm. Toate mișcările extruderului sunt controlate folosind motoare pas cu pas sau un fel de servo. Precizia mișcării acestor motoare va limita precizia și detaliile fine ale imprimării finale. Lățimea stratului este de asemenea important de luat în considerare. O secțiune transversală a unui extruder MakerBot este ilustrată mai jos.


Când plasticul este extrudat pe placă, acesta va forma un talon care este, de asemenea, lat de 0,5 mm. Deoarece plasticul este topit atunci când este extrudat, acesta se poate întinde atunci când este depus pe placă și formează o graniță mai largă. Acest lucru trebuie luat în considerare la proiectarea pieselor cu toleranțe stricte.

Flux de lucru pentru imprimarea 3D

Fluxul de imprimare 3D pe care îl folosim este compus din 7 pași. Acești pași vor fi descriși mai detaliat în următoarele câteva postări de blog.

Pasul 1: Proiectați-vă partea folosind PTC Creo.
Pasul 2: Exportați modelul din PTC Creo în format .stl.
Pasul 3: Pregătiți modelul și generați fișierul codului g (sau echivalentul) pentru imprimantă.
Pasul 4: Pregătiți și ridicați planșa de imprimare 3D a imprimantei.
Pasul 5: Încărcați filamentul imprimantei.
Pasul 6: Tipărirea modelului.
Pasul 7: Curățați modelul imprimat.